Alzheimer Café op 27 juni

22-06-2018 - Careaz Antoniushove

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

Het thema van deze maand is: Vergeetachtigheid of dementie?
Geheugenproblemen worden soms verward met dementie, terwijl dat niet nodig is. Mensen die depressief zijn hebben bijvoorbeeld ook last van vergeetachtigheid of moeite met concentreren. Daarnaast komt “normale ouderdomsvergeetachtigheid” voor. Ook als iemand ouder wordt, kost het meer moeite om nieuwe informatie op te slaan en eerder opgeslagen informatie op te halen. Veel ouderen gaan zich daarom zorgen maken over hun geheugen. Ze zijn bang dat hun vergeetachtigheid een voorteken is van dementie. Waarop moet men letten om na te gaan of er sprake is van dementie of normale vergeetachtigheid? Dr. Onaka, geriater in het Steekziekenhuis Koningin Beatrix zal u hier vanavond antwoord op geven.

Wanneer: woensdag 27 juni 2018
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig

Meer informatie op:  www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland Oost-Gelderland: 06-13514411