Alzheimer Café Lichtenvoorde op 28 augustus

26-08-2019 - Careaz Antoniushove

Thema van de maand: Muziek brengt levensgeluk voor mensen met dementie

Richard Jongetjes over ‘Music & Memory’

Op 28 augustus vertelt Richard Jongetjes over het project Music & Memory en wat muziek voor mensen met dementie kan betekenen. In mei van dit jaar ging dit project van start in de Achterhoek. Verschillende zorgorganisaties, netwerk dementie Achterhoek, trajectbegeleiders, Figulus en Boogiewoogie doen hier aan mee. Het is bedoeld voor mensen met dementie. Persoonlijke muziek via de methodiek Music & Memory bij mensen met dementie, kan zorgen voor meer plezier en geluk, meer communicatie, alertheid, minder pijn, valincidenten en agressie, verminderen van passiviteit danwel loopdrang. Het is een methodiek die een stukje levensgeluk kan brengen zowel voor de mensen met dementie als de mantelzorger. Wilt u weten, wat Music & Memory precies inhoudt? Kom dan woensdag 28 augustus om 20 uur naar het Alzheimer Café in Lichtenvoorde.

Wanneer: woensdag 28 augustus 2019
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.
Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland Oost-Gelderland: 06-13514411

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

(Foto Ria Tuenter)