Alzheimer Café Lichtenvoorde op 23 januari

21-01-2019 - Careaz Antoniushove

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Het thema van deze maand is: Ik heb dementie (ervaringsverhalen)
Soms is het moeilijk om zelf woorden te geven aan hoe het is om dementie te hebben of hoe het is om mantelzorger te zijn voor iemand met dementie. Vanuit herkenning door de verhalen van anderen, komen soms de woorden vanzelf. Of juist de woorden omdat uw gevoel net even anders is dan de ervaring van een ander. In het Alzheimer Café van 23 januari worden gezamenlijk enkele korte filmpjes bekeken met ervaringsverhalen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De gespreksleider leest ook enkele verhalen voor uit het boek ‘Ik heb dementie’, een boek met veel ervaringsverhalen. Iedereen mag reageren of aanvullen met zijn eigen ervaring. Alleen kijken en luisteren mag ook. Het helpt om te horen hoe anderen omgaan met moeilijke situaties of hoe zij omgaan met de eenzaamheid die je kunt hebben als je dementie hebt of mantelzorger bent.

Wanneer: woensdag 23 januari 2019

Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.

Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op:  www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland Oost-Gelderland: 06-13514411